ביטוח מנהלים במקרה של התפטרות
ביטוח מנהלים הוא אחד משלושת האפיקים העיקריים לחיסכון פנסיוני שקיימים בישראל. בניגוד לקרן פנסיה, אשר מהווה בעצם מעין הסכם הדדי בין העמיתים השונים בקרן והתנאים שלה יכולים להשתנות, פוליסת ביטוח מנהלים נחתמת מול חברת פנסיה ספציפית ומהווה חוזה שלא ניתן להפר או לשנות אותו ללא הסכמת שני הצדדים. מעבר לפן של חיסכון לגיל הפרישה, ביטוח המנהלים נותן מענה גם למקרים אחרים כמו תשלום פיצויים במקרה של מוות המבוטח וביטוח למקרים של אובדן כושר עבודה ונכות.
פוליסות ביטוח מנהלים מוצעות היום על ידי כל חברות הביטוח הגדולות בארץ והפכו להיות לפופולאריות עוד יותר לאחר חקיקת חוק פנסיה חובה לפני כעשור. מכיוון שכל מעסיק מחויב כעת להפריש סכומים קבועים לצורך ביטוח פנסיוני לעובדים, מבוטחים רבים הצטרפו לראשונה למסלולי החיסכון הפנסיוני השונים וגם לביטוח המנהלים.
מה קורה לפוליסת ביטוח מנהלים במקרה של התפטרות?
חוק פנסיה חובה שנחקק בשנת 2008, קבע בין השאר כי המעסיקים מחויבים להפריש אחוזים קבועים מהמשכורת של העובדים לצורך חיסכון לגיל הפרישה. בנוסף לכך, הוחלט במסגרת סעיף 14 לחוק הפיצויים, כי המעסיקים יוכלו להעביר תשלומים חודשיים של 8.33% מהמשכורת לקופת החיסכון של העובדים והדבר יחליף את הצורך לשלם מזומן בעת פיטורין או התפטרות עתידיים.
מה קורה לפוליסת ביטוח מנהלים לאחר פיטורים?
במידה והמעסיק מחליט לפטר את העובד, הרי שהוא מחויב לשלם לו פיצויי פיטורים וזאת בתנאי שלא מדובר על מקרים חריגים כמו גניבה ממקום העבודה או עבירות חמורות אחרות. בנוגע לתשלומים השוטפים לקופתו של העובד המבוטח בפוליסת ביטוח מנהלים, המעסיק יכול לבחור בין שתי אפשרויות שונות – האחת היא לשלם סכום קבוע על פי המינימום הנהוג בחוק ולהשלים את הסכומים חד פעמית בעת ההתפטרות והשנייה היא תשלום מלא שפוטר אותו מהצורך של השלמה כזו בעתיד.
צריך לציין, כי כספי הפיטורים שמועברים לחשבונו של העובד במסגרת פיצויי פיטורים בביטוח מנהלים אינם ניתנים להחזר למעסיק וזאת בתנאי שהמבוטח אינו מבקש למשוך את הכספים מהקופה בצורה מוקדמת שלא עקב נכות או מוות. אפשרות נוספת, היא כי המעסיק מבקש להחזיר את הכספים דרך בית המשפט וזאת בעקבות מעילה, אלימות או אירועים אחרים.
ביטוח מנהלים והתפטרות
ככלל, על פי חוקי מדינת ישראל, עובד שעוזב את מקום עבודתו מרצונו החופשי, אינו זכאי לתשלום פיצויים. אולם, ישנם מקרים חריגים שמפורטים בחוק ומתייחסים למצבים כמו הרעה בתנאי עבודה, מצב בריאותי לקוי של בני המשפחה, הגעה לגיל פרישה ועוד.
סיטואציה נוספת, בה זכאי העובד לפיצויים לאחר שהוא מתפטר, מתייחסת לסעיף 14 של חוק הפיצויים. לפיכך, אם מופרשים לזכות קופת ביטוח המנהלים שלו כספים באופן שוטף על חשבון מרכיב הפיצויים, הוא יכול לקבל אותם לרשותם במעמד עזיבת העבודה. כאשר הוא מפסיק את העסקתו, על העובד למלא טופס ייחודי שמודיע על כך למעסיק ולאחר מכן, המעסיק מחויב לשחרר את כספי הפיצויים לזכותו.
אנו בפורטל צוק ביטוח, שמנו לנו למטרה לספק את המידע העדכני והחשוב ביותר לגבי המתרחש בשוק הביטוח בישראל. ריבוי המסלולים של ביטוחים פנסיוניים בשוק, תורם אמנם מצד אחד לתחרות בין החברות והוזלת העלויות של הלקוח, אך מצד שני מקשה על ההשוואה בין האופציות הקיימות. מכיוון שאנשים רבים אינם מעורים בתחום הביטוח הפנסיוני ואינם עוסקים בכך ביומיום, חשוב מאד לפנות אל מומחים בעלי ניסיון בתחום ולאתר את הפוליסה המתאימה ביותר לצרכים שלנו.
משפחה ממוצעת בישראל יכולה לשלם אלפי שקלים בחודש על פוליסות ביטוח מסוגים שונים, בין אם מדובר על ביטוח לרכב, דמי ניהול של ביטוח פנסיוני, ביטוח בריאות או משכנתא. על ידי עריכת סקר שוק יסודי ובחינה מדוקדקת של האפשרויות המשתלמות ביותר בשוק, ניתן בהחלט לחסוך סכומי כסף גדולים בעזרת ביטוח כיסויים לא נחוצים והימנעות מכפל ביטוחים. פנייה לאנשי מקצוע יכולה אמנם להיות כרוכה בעלויות מינוריות בתחילה, אך תגרום לחיסכון גבוה לאורך השנים.
במידה ואתה חושב לעשות פוליסת ביטוח מנהלים בתקופה הקרובה או שמא מעוניין לברר לגבי סוגיות הקשורות לפוליסה שלך, אנו באתר צוק ביטוח יכולים לסייע לך ולהפנות אותך למומחים בתחום ללא שום עלות או התחייבות. כל מה שעליך לעשות זה להשאיר את פרטי ההתקשרות עמך בעמוד זה ואנו מבטיחים שניצור אתך קשר טלפוני במהירות האפשרית.