ניוד ביטוח מנהלים משרד האוצר
סקרים שנעשים מידי פעם בתקשורת, מראים כי עובדים רבים בישראל אינם יודעים מהו סוג הביטוח הפנסיוני שבו הם מבוטחים, אילו עלויות הם משלמים על ניהול החיסכון וכמה כסף הצטבר בקופה שלהם תוך כדי שנות העבודה. העובדות המפתיעות הללו, הובילו את מקבלי ההחלטות בממשלה להעביר את חוק פנסיה חובה לפני כתשע שנים וזאת על מנת לדאוג שהעובדים בישראל לא יוותרו חסרי כל בגיל הפרישה.
המהלך של חוק פנסיה חובה שהעביר למעשה את האחריות על המעסיקים, הביא לפריחה מחודשת של אפיקי החיסכון הפנסיוני בישראל כמו קרנות פנסיה, ביטוח מנהלים וקופות הגמל. יש לציין, כי הרגולטורים עשו מהלכים משלימים נוספים על מנת להגדיל את התחרות בענף הביטוח הפנסיוני – בין השאר, ירדו דמי הניהול המקסימאליים שניתן לגבות, נעשו הקלות משמעותיות במעבר בין מסלולים וחברות, נפתחו מסלולי השקעה זולים במיוחד ועוד.
מאפייני רפורמה בביטוח מנהלים
ביטוח המנהלים הוא אחד משלושת האפיקים העיקריים לגיל פרישה שקיימים בישראל. בניגוד לאפיקים אחרים כמו קרנות פנסיה, לדוגמא, לקוחות שמחזיקים ביטוח מנהלים חותמים על חוזה מול חברת הביטוח הפרטית ולאחר מכן לא ניתן לשנות את תנאי ההסכם מבחינת גובה התשלומים הצפויים (אלא אם כן הדבר מתבצע בהסכמת שני הצדדים). בנוסף להפרשות של חיסכון פנסיוני, ביטוח המנהלים נותן גם מענה למקרים של מוות המבוטח וגם אובדן כושר עבודה או נכות זמנית וקבועה.
החל משנת 2008, במטרה לשפר את מצבם של החוסכים, המפקח על הביטוח פתח את השוק לניוד, כך שמבוטחים יוכלו לעבור למסלולים משתלמים יותר בחברות אחרות. אולם, בזמן שחוסכים בקרנות פנסיה וקופות גמל נהנו מהסיטואציה, מבוטחים בביטוח המנהלים עם מקדם קצבה מובטח נותרו מאחור. הסיבה לכך היא, כי מקדם הפוליסה המובטח בוטל בשנת 2013 ולכן כל מעבר לאחר שנה זו טמן בחובו את ביטול המקדם.
יתרונות ניוד ביטוח מנהלים משרד האוצר
עדכון של ביטוח מנהלים מטעם משרד האוצר בשנת 2015 בא לתת מענה בדיוק לבעיה הספציפית הזאת של המבוטחים. נקבע, כי חברות הביטוח בכל זאת יוכלו לשווק פוליסות של ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע (שמבטיח גובה פיצויים מסוים ומובטח), אך רק ללקוחות שכבר יש להם פוליסות מסוג זה.
לקוחות שמחליטים להעביר את כל כספם שמתנהל כעת בחברה ספציפית לחברה אחרת, יכולים להרוויח כמובן על ידי התמקחות על דמי הניהול הנגבים באופן קבוע. המצב הזה הפוך לסיטואציה שהייתה עד אז ובה הלקוחות היו מעין שבויים של חברות הביטוח.
שינויים בביטוח מנהלים – האם ניתן להעביר ביטוח מנהלים והאם הדבר משתלם?
המטרה הסופית של משרד האוצר והמפקח על הביטוח היא יצירת מצב של ניוד מקסימאלי ותחרות שתטיב בסופו של דבר עם הציבור. העברת ביטוח מנהלים בהחלט יכולה להביא להורדת עלויות פרמיה משמעותיות לאחר ביצוע סקר שוק יסודי והתייעצות עם מומחים בתחום. אולם, צריך לזכור, כי גם במקרה של מקדם קבוע, שמורה לחברת הביטוח לעלות את דמי הניהול בעתיד.
תחום הביטוח הפנסיוני מתפתח בצורה מהירה במיוחד מאז חוק פנסיה חובה והצטרפות עובדים רבים לתכניות של ביטוח מנהלים, קרנות פנסיה וקופות גמל מסוגים שונים. מרחב התמרון של מבוטחים כיום הוא גדול בצורה משמעותית מהעבר והעניין תורם כמובן לתחרות בין חברות הביטוח והורדת העלויות של הלקוחות. מצד שני, דווקא הכמות הגדול של מסלולי הביטוח הפנסיוני יכולה לעיתים ליצור בלבול מסוים ואף להביא לקושי בהשוואה מבחינת עלות-תועלת. למעשה, מבוטחים רבים אינם טורחים לקרוא את הסעיפים הקטנים בפוליסה ומשלמים פרמיה על סעיפים מיותרים וכפל כיסויים.
אנו באתר צוק ביטוח מעוניינים לקשר בין המבוטחים הפוטנציאליים לבין סוכנויות וחברות הביטוח שמציעות את הפוליסות האטרקטיביות ביותר מבחינת הכיסויים והעלויות ללקוח. בנוסף, שמנו לנו למטרה לספק אינפורמציה על החדשות האחרונות והחשובות בתחום וזאת מכיוון שקבלת מידע עדכני היא קריטית בעת קבלת החלטה ומשא ומתן מול נציגי החברות השונות.
צריך לציין, כי תשלומי הפרמיה הממוצעים למשק בית נמצאים בעליה מתמדת, בין אם בגלל מודעות גבוהה יותר לעריכת פוליסות ביטוח מסוגים שונים ובין אם מפאת דרישות חובה בדמות חוקי מדינה או גופים אחרים. על ידי התייעצות מוקדמת עם אנשי מקצוע בעלי ניסיון וביצוע סקר שוק יסודי, ניתן להביא להוזלה משמעותית של הביטוח ואף התאמה לצרכים המיוחדים של לקוח ספציפי.
אם אתה חושב לעשות פוליסת ביטוח מנהלים בתקופה הקרובה, הגעת למקום הנכון. אנו בפורטל צוק ביטוח יכולים לחסוך לך זמן וכסף ולהפנות אותך למומחים בתחום ללא שום עלות או התחייבות. כל מה שעליך לעשות, זה למלא את פרטי ההתקשרות עמך בעמוד זה ואנו מבטיחים שהנציגים הטלפוניים שלנו יצרו אתך קשר במהירות האפשרית.