ביטוח פנסיה בחופשת לידה
על פי סקרים שמתפרסמים מעת לעת בתקשורת, עובדים שכירים ועצמאים רבים בישראל אינם מתמצאים באפיקי החיסכון הפנסיוני שהם מחזיקים בהם, לא יודעים איזו חברה מנהלת את כספי הפנסיה שלהם ומתקשים לומר גם מה גובהו של הסכום הצבור בחשבונות שברשותם.
הנתונים האלו מעוררים דאגה רבה, שכן חיסכון פנסיוני אפקטיבי הוא הערובה הטובה ביותר שאנשים בגיל הפרישה יוכלו לפרנס את עצמם בשנות הפנסיה וזאת בלי לחוות ירידה דרסטית ברמת החיים.
חשיבותו של הביטוח הפנסיוני בשוק העבודה
יש לציין כי שאלת הפנסיה היא לא רק בעיה פרטית של לווה כזה או אחר, אלא סוגיה שראוי להתייחס אליה בצורה לאומית. שכבה גדולה של פנסיונרים ללא אמצעים כספיים ראויים עלולה להביא לקריסה של מערכות סוציאליות ולהשפיע על כלל המשק בעוד שנים לא מעטות. כל אדם צריך לדאוג לניהול תקין והפרשות סדירות לביטוח הפנסיוני כדי להבטיח את עתידו הכלכלי.
כדי להתחיל ולהתמודד עם הבעיה הזו, חוקקה המדינה את חוק פנסיה חובה שנכנס לתוקף משנת 2008 וכעת למעשה כל מעסיק מחויב להפריש כספים לפנסיה לעובדים שלו. במידה והדבר לא מתבצע, הרי שהמעביד חשוף לתביעות מצד העובדים ועלול לספוג קנסות מן הרשויות הממשלתיות.
אולם, בנוסף לתקנות של הפרשות פנסיוניות ביחסים סטנדרטיים של עובד מול מעביד, קיימים גם מצבים יוצאי דופן, כמו חופשות לידה, שגם אליהם התייחס המחוקק. נסקור במאמר זה את המאפיינים של הפרשות פנסיוניות בסיטואציות אלו מבחינת העובד והמעביד.
מאפייני ביטוח פנסיה בחופשת לידה
עובדות בחופשת לידה שהחלו לעבוד אצל מעסיק ספציפי בתקופה של מעל חצי שנה לפני ההיריון, זכאיות להמשך תשלומי ביטוח הפנסיה בצורה שוטפת, בין אם מדובר על קופות גמל, קרן פנסיה או ביטוח מנהלים. גם ההפרשות לקרן השתלמות, במידה והיו כאלה, מחייבים את המעסיק מבחינת המשך רצף תשלומים.
ההפרשות יתבצעו בצורה הבאה – בתלוש השכר האחרון של העובדת לפני הכניסה לחופשה, ינכה המעסיק את החלק היחסי של הפרשות העובד לחודשיים הראשונים לש חופשת הלידה. לגבי יתרת החופשה, הרי שהמעסיק ישלם את חלקה של העובדת על חשבונו וזאת כמקדמה על משכורת עתידית. כאשר חוזרת העובדת מחופשתה, היא מחויבת כמובן להחזיר את הכספים למעסיק מתוך השכר החודשי שלה.
יש לציין כי עובדת או עובד זכאיים להמשיך ולקבל ביטוח פנסיה בזמן חופשת לידה רק בתקופה שבהם ישנה קצבת לידה מהביטוח הלאומי. במידה ואין הפרשות כאלה, אך העובדת עדיין נמצאת בחופשת לידה, הרי שיש באפשרותה גם להמשיך ולהפריש לביטוח פנסיה באופן עצמאי וזאת כדי לא לאבד את זכויותיה בקופה. גברים זכאיים לביטוח פנסיה בזמן חופשת לידה גם כן וזאת בתנאי שהם חולקים את החופשה עם נשותיהם ועומדים בהגדרות האחרות שפירטנו בתחילת הכתבה.
להרחבה בנושא קרא את המאמרים הבאים
תחום הביטוח בישראל הוא רחב מאד, הן מבחינת חברות קיימות והן מבחינת מגוון הפוליסות בענפי הביטוח השונים. פעמים רבות חוזי הביטוח כוללים סעיפים מיותרים לחלוטין מבחינת המבוטחים, אך הם משלמים עליהם עלויות נוספות בגלל חוסר ידע מספק. מצד שני, לקוחות שמחפשים את הפוליסות בעלות הפרמיה הנמוכה ביותר, יכולים לחוות עוגמת נפש בהמשך, כאשר יתברר כי הביטוח לא מכסה נזקים ספציפיים.
כדי לא להיקלע למצבים לא נעימים ולאתר את האופציות המתאימות ביותר בשוק הביטוח, מומלץ מאד לכל מבוטח פוטנציאלי להתייעץ עם אנשי מקצוע אובייקטיביים.
אנו בפורטל צוק ביטוח יכולים לקשר אותך ליועצים בעלי ניסיון ללא כל עלות או התחייבות. כל מה שעליך לעשות הוא להשאיר את פרטי ההתקשרות עמך באתר ואנו מבטיחים שהנציגים הטלפוניים שלנו יחזרו אליך בהקדם האפשרי.