יועץ פנסיוני או סוכן ביטוח
סקרים שנעשו בשנים האחרונות בתקשורת, הראו כי עובדים עצמאים ושכירים רבים בישראל אינם מתמצאים כלל בסוגי ביטוח הפנסיוני בישראל, לא יודעים את ההבדל בין מכשירי החיסכון הקיימים ואינם מודעים מהם הסכומים שהם צברו לפנסיה עד כה. דמי הניהול, שלוקחים עשרות אחוזים מההפרשות לאורך השנים, גם הם לא מעניינים כל כך את העובדים הישראלים, שמאידך, מודעים מאד להנחות והתייקרויות בענפי צריכה אחרים.
חוסר הבקיאות הזו בכל הנושא של חיסכון לגיל הפרישה מהווה מתכון בטוח לעוגמת נפש גדולה שתגיע בגיל הפנסיה. אנשים שלא טרחו לדאוג להפרשות הפנסיוניות שלהם לאורך השנים, לא התמקחו על התנאים של דמי הניהול וויתרו על ביטוח אובדן כושר עבודה, יכולים לחוות ירידה משמעותית ברמת החיים ולקבל רק קצבה מינימאלית מהביטוח.
העובדות הללו רק מעצימות את הצורך שקיים בציבור הישראלי לאנשי מקצוע בענף הפנסיה. כאשר אנו מדברים על מומחים לחיסכון פנסיוני בישראל, הכוונה היא בעיקר לשני מקצועות שונים והם סוכני הביטוח והיועצים הפנסיוניים.
יועץ פנסיוני או סוכן ביטוח – מה עדיף?
ענף הייעוץ הפנסיוני החל להתרחב בישראל בשנת 2005, כאשר ועדת בכר החליטה על שורה של רפורמות ובהן הפרדת הביטוח הפנסיוני מהבנקים המסחריים. יועצים פנסיוניים לאחר הרפורמה, אמורים להיות אנשי מקצוע אובייקטיביים שאינם קשורים לשום חברה מנהלת ופועלים אך ורק משיקולים של טובת הלקוח. הם מחויבים לעבור מבחנים ולקבל רישיון מהמדינה ורק לאחר מכן, יש באפשרותם להתחיל לעבוד בתחום הייעוץ הפנסיוני.
משווק פנסיוני או סוכן ביטוח פנסיה, לעומת זאת, אינו נחשב לגורם מקצועי אובייקטיבי, שכן הוא נמצא בקשרים עסקיים עם חלק מהחברות המנהלות או כולן. המניע שלו, אם כך, יכול להיות לפעמים קשור לשיווק המוצרים הספציפיים שמשתלמים בשבילו ולאו דווקא עבור הלקוח. סוכן פנסיוני, יכול לדוגמא, לקבל אחוזים גבוהים יותר מחברה מסוימת וכתוצאה מכך לשווק אותה באגרסיביות גדולה יותר וזאת על אף שמסלולי חברה אחרת מתאימים יותר לצרכיו של הלקוח.
אם נבדוק את המאפיינים השונים של יועצים וסוכנים פנסיוניים, לא קשה לראות, כי ההתייחסות למשווקים צריכה להיות חשדנית יותר מצדו של הלקוח ויש לקחת את הצעותיו בערבון מוגבל. כמובן, שגם סוכן פנסיוני יכול להציע מסלולים משתלמים במיוחד, במיוחד כאשר הוא פועל בשיתוף פעולה עם מעסיק גדול, אך בכל מקרה, מומלץ מאד לעשות סקר שוק יסודי ולבדוק את כל ההצעות האחרות בשוק לפני ההחלטה הסופית.
ביטוח פנסיוני – בחירת סוכן
קשר עסקי עם סוכן פנסיוני ספציפי יכול להתחיל בין השאר בעקבות הפנייה של מעסיק (אם מדובר על עובד שכיר) או פנייה עצמאית של חוסך אל סוכנות ביטוח פנסיה או המשווק הפרטי. מכיוון שכמעט כל חברות הביטוח עובדות עם סוכני ביטוח ולא ישירות מול הלקוחות, פעמים רבות ניתן למצוא רשימה של סוכני ביטוח באתרי האינטרנט של החברות הגדולות. כל מבוטח פוטנציאלי יכול לבחור סוכן על פי מיקום גיאוגרפי, המלצות של חברים, מידע ברשת האינטרנט ועוד. מומלץ מאד לבחור בסוכן בעל ניסיון שפועל מספר שנים בשוק ואף להתייעץ עם מספר סוכנים שונים.
חשוב לציין, כי קיימות חברות ביטוח בשוק שמאפשרות ללקוחות לעשות ביטוח פנסיוני ללא סוכן כלל, מה שאמור להביא לחיסכון משמעותי בעלויות. לעיתים קרובות, החוסכים החלשים יותר ואלה שאינם מאוגדים במקומות עבודה גדולים, יכולים להרוויח מכך במיוחד.
חברות ביטוח המתמחות בביטוח פנסיוני
אנו בפורטל צוק ביטוח שמנו לנו למטרה לתת אינפורמציה חשובה ורלוונטית על ההתפתחויות האחרונות בתחום הביטוח בישראל. המגוון הגדול של חברות וסוכנויות הביטוח יכול לגרום לבלבול גדול עבור אנשים שאינם בקיאים בענף ולא מעורים באפשרויות המשתלמות ביותר שקיימות עבורם. אולם, במקרים כמו חיסכון לפנסיה, יש חשיבות גבוהה מאד לבחירה נכונה של חברה מנהלת, מסלול החיסכון וההתמקחות על דמי ניהול – כל אחוז יכול לבטא עשרות אלפי שקלים לאורך השנים.
אנו מעוניינים לקשר בין החוסכים לפנסיה והמבוטחים הפוטנציאליים מסוגים אחרים לבין החברות שמציעות את האפיקים המשתלמים ביותר מבחינת פרמיה והכיסויים הקיימים. במידה ואתה מעוניין לקבל פרטים נוספים, אנו יכולים להפנות אותך למומחים בתחום ללא שום עלות או התחייבות. לצורך כך, כל מה שעליך לעשות, זה למלא את פרטיך האישיים בטופס שנמצא בעמוד זה ואנו מבטיחים ליצור קשר טלפוני במהירות האפשרית.