כמה עולה ביטוח סיעודי?
העלות הממוצעת של פוליסת ביטוח סיעודי פרטי היא בטווח של 50-120 ש"ח לחודש. התשובה לשאלה כמה עולה ביטוח סיעודי נקבעת לפי משך תקופת ההמתנה, גובה הפיצוי, תקופת תשלום הפיצוי וגיל הכניסה המקסימאלי. כמו כן, יש משמעות למצבו הרפואי של המבוטח בעת תחילת הפוליסה. החל משנת 2019 מרבית חברות הביטוח הפרטיות כבר לא משווקות פוליסות חדשות כאלה, אך הן עדיין תקפות למי שרכש אותן בעבר.
כמה עולה ביטוח סיעודי לפי סוג?
בישראל ישנם כמה סוגים עיקריים של ביטוח סיעודי: ביטוח סיעודי פרטי וביטוח סיעודי קבוצתי אחיד של קופות החולים. עם זאת, החל משנת 2019 מרבית חברות הביטוח הפרטיות כבר לא משווקות פוליסות חדשות של ביטוח סיעודי מן הסוג הזה. מי שרכש את הפוליסות בעבר עדיין מכוסה, אך לא ניתן לרכוש פוליסה חדשה במידה ומבטלים את הקודמת.
מה קרה בשנת 2019 עם ביטוח סיעודי לכל החיים?
החל משנת 2019, נוף ביטוחי הסיעוד הפרטיים מסווג לשלושה סוגים עיקריים. ראשית, היו פוליסות פרטיות שאנשים יכלו לרכוש דרך סוכני ביטוח אישיים. עם זאת, יש לציין כי שיווק הפוליסות החדשות הללו הצטמצם מאז 2019.
שנית, פוליסות קולקטיביות היו אופציה זמינה עבור ועדי עובדים או קבוצות אחרות. יחידים יכולים להצטרף למדיניות קולקטיבית אלה כחלק מהחברות בקבוצה שלהם. למרבה הצער, החל מה-31 בדצמבר 2017, חידוש הפוליסות הקולקטיביות הללו הופסק. עד היום, בפני מבוטחים קיימים עמדה האפשרות לעבור לביטוח סיעודי פרטי, ובכך לשמור על המשכיות הביטוחית. הקטגוריה השלישית היא הביטוח הסיעודי הקבוצתי האחיד הניתנים על ידי קופות החולים.
כמה עולה ביטוח סיעודי קבוצתי של קופות החולים?
תינוקות, ילדים ובני נוער עד גיל 18 שמצורפים לפוליסת ביטוח סיעודי קבוצתי אחיד של קופת החולים פטורים מתשלום דמי ביטוח. לקוחות מבוגרים יותר של קופות החולים יכולים להצטרף לפוליסות במחיר של החל מ-13 ש"ח לחודש. אפשרות זו משלימה את הזכאות שנקבעה לגמלת סיעוד לפי חוק הביטוח הלאומי. עם זאת, חשוב לציין כי התנאים, הזכויות והפוליסות הספציפיות של ביטוחים אלו יכולים להשתנות מאוד מחברה אחת לאחרת, כפי שהוגדרו בכל הסכם פוליסה.
מהו ביטוח סיעודי פרטי?
הכיסוי במסגרת ביטוח סיעוד פרטי מתחיל כאשר המבוטח חווה בריאות ותפקוד לקויים עקב "תשישות נפשית" שנקבעה על ידי מומחה בתחום, או כתוצאה ממחלה, תאונה או ליקוי בריאותי.
במקרה האחרון, המבוטח לא יהיה מסוגל לבצע באופן עצמאי לפחות 50% מכל פעולה מתוך שלוש פעולות הכלולות בשש פעולות בסיסיות: קימה ושכיבה, התלבשות והתפשטות, רחצה, אכילה ושתייה, שליטה על סוגרים (עשיית צרכים), או התניידות, כפי שהוגדרו על ידי מבחן הפעילות היומית (ADL). חלק מהמדיניות מקלה יותר, בהתחשב באדם כמי שדורש סיעוד כאשר הוא אינו יכול לבצע רק שתיים מתוך שש הפעולות, בתנאי שאחת מהן היא חוסר שליטה בצרכים.
מה הקשר בין הצהרת בריאות לבין ביטוח סיעודי מחיר?
בנקודת תחילת הפוליסה, חברות הביטוח גובות הצהרות בריאות מהמבוטחים. לעיתים, תוקף הצהרות אלו נבדק רק כאשר המבוטח זקוק לביטוח סיעודי. אם חברת הביטוח תגלה בשלב זה מצב רפואי קודם, היא עלולה לסרב לשלם את התגמולים או לשלם רק סכום מופחת.
תקנות הפיקוח על עסקי ביטוח (תנאים בחוזי ביטוח) אמורות למנוע מצבים כאלה. חברות הביטוח יכולות להימנע או לשלם חלקית מהתגמולים רק תוך שנה מיום ההצטרפות למבוטח מתחת לגיל 65, ובתוך שישה חודשים למבוטח מעל גיל 65. כלל זה תקף עבור פוליסות שחודשו או נחתמו החל מחודש מרץ 2004. מטרת תקנון זה היא לעודד את חברות הביטוח לברר את מצבו הבריאותי של המבוטח מיד עם הצטרפותו, ולא שנים לאחר מכן כאשר עלולות להתעורר בעיות.
ביטוח סיעודי השוואה
כדאי לקחת בחשבון ביטוח סיעודי קבוצתי אחיד מקופות החולים. את ההשוואה מבצעים לפי תקופת המתנה, גובה פיצוי, תקופת תשלום הפיצוי וגיל כניסה מקסימאלי. לאחר מכן ניתן לברר לגבי כלל ביטוח סיעודי טלפון במספר *5454 או לפנות לכל חברה אחרת דרך האתר.
הליך השוואת המחירים והשוואת מרכיבי הפוליסות יכול להיות ארוך, מתיש ואף לא ברור, אם תחליטו לגשת למשימה הזו בעצמכם.
עם פורטל צוק ביטוח יש לכם את האפשרות לקבל את כל המידע והייעוץ במקום אחד, לבצע השוואת מחירים בהליך נוח וקצר ולגבש החלטה בתוך זמן קצר.
אתם תגלו שעם הבדיקה הנכונה והמקיפה, בסיוע אתר צוק ביטוח, יהי לכם קל יותר להבין במה מדובר ובאילו עלויות כרוכה הפוליסה.
אם חשוב לכם לבטח את עצמכם בביטוח סיעודי ולהבטיח את עתידכם, ויחד עם זאת לנסות ולחסוך בעלויות, מלאו עכשיו את פרטיכם בטופס המקוון שבאתר ונציגי ויועצי צוק ביטוח ישמחו לסייע לכם.
שאלות תשובות
מי מבצע את בדיקת הזכאות?
בדיקת הזכאות נעשית על ידי חברת הביטוח בלבד. כתוצאה מכך, יכולים להיות מצבים שבהם אדם מסוים עשוי להיות מוכר כזכאי לתגמולים על ידי גוף מסוים, כגון ביטוח לאומי, אך לא על פי פוליסת הביטוח הפרטית שלו ולהיפך.
עד מתי נמשך כיסוי לביטוח סיעודי?
הכיסוי יכול להימשך גם לאחר ביטול פוליסה. אדם המפסיק את הביטוח הסיעודי שלו עדיין עשוי להיות זכאי לקצבאות מופחתות, גם אם הוא הופך להיות סיעודי לאחר מועד ביטול הפוליסה. הטבה זו מכונה לרוב "צבירת זכויות". הכיסוי נמשך לכל חיי המבוטח תוך הקפדה על תנאי הפוליסה ובהתאם לסכום שנצבר עד למועד הביטול.
איך מקבלים פיצוי בפוליסות סיעוד?
ההטבות שמספקות פוליסות סיעוד ניתנות בדרך כלל באחת משלוש דרכים: פיצוי, שיפוי או מתן שירות. השיטה הראשונה כרוכה בתשלום כספי ישיר למבוטח. השני כרוך בהחזר תשלום שבוצע לספק שירות או מדי פעם, התשלום מתבצע ישירות לנותן השירות. השיטה השלישית כוללת טיפול הניתן ישירות למבוטח על ידי נותן שירות מטעם חברת הביטוח.
עד מתי מקבלים את הפיצוי הכספי?
עם קבלת הזכאות כהגדרתם בתנאי הפוליסה ולאחר חלוף תקופת המתנה, זכאי המבוטח להטבות אלו. תשלומים אלו נמשכים כל עוד המבוטח עומד בהגדרת מקרה הביטוח. משך התשלום נקבע מראש ותלוי בבחירת המבוטח בעת רכישת הפוליסה. לדוגמה, חלק מהפוליסות מציעות תקופות תשלום מוגבלות, כגון 36, 60 או 96 חודשים, בעוד שאחרות עשויות להאריך את ההטבות לכל חיי המבוטח, בתנאי שהן עונות על הגדרת מקרה הביטוח. בתקופת תשלום זו, המבוטח פטור מתשלום פרמיות.
איך בוחרים את תקופת תגמולי הביטוח?
למבוטחים יש את החופש לבחור את משך תקופת תגמולי הביטוח בהתאם לצרכיהם, רצונותיהם ויכולותיהם הכלכליות. עם זאת, יש לציין כי חברות הביטוח עשויות לבדוק מדי פעם האם המבוטח עדיין זכאי לפי הגדרת מקרה הביטוח, גם לאחר תחילת תשלום התגמולים.
מהי תקופת המתנה?
תקופת ההמתנה, היכולה לנוע בין חודש ל-36 חודשים או יותר בהתאם לפוליסה, היא הזמן שבין הפיכתו של המבוטח למקרה סיעודי ועד לזכאותו לתגמולי ביטוח בהתאם לתנאי הפוליסה. בחירת תקופת ההמתנה תלויה בצרכי המבוטח וביכולתו הכלכלית. פוליסות עם תקופות המתנה ארוכות יותר עשויות לשמש כתוספות שימושיות במקרה שהאדם הופך למקרה סיעודי.